Feesten - Oranjefeesten


Oranjefeesten zijn van alle tijden. Leefden de Diemenaren in vroeger tijden bijvoorbeeld helemaal op van de verjaardagsfeesten van het koningshuis (Koninginnedag), tegenwoordig kleurt Nederland ook oranje als nationale teams successen boeken. Ook de Schoolstraat doet dan volop mee.


Oranjefeest in 1953
V.l.n.r.: Rino Krijgsman, Gerrit en Aje Simons voor Schoolstraat 33. Gerrit en Aje waren Rino’s buurjongens (Schoolstraat 33) en beste vrienden. Deze foto werd genomen eind augustus 1953 tijdens het Oranjefeest ter gelegenheid van de verjaardag van Koningin Wilhelmina.


Oranjefeest in 1972
De fanfare marcheert tijdens een Oranjefeest in 1972 langs Schoolstraat 1 t/m 25.
(Foto: J.F. Reurekas, Diemen).


EK voetbal 2004
Voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal kijken op het Schoolstraatfeest in 2004. In Portugal speelde Nederland die dag (26 juni) tegen Zweden. Spanning alom en .. Nederland won na de penalty shootout.


EK voetbal 2008
De Europese kampioenschappen in 2008. Motto: Oranje wasgoed, Oranje is goed, Oranje is 't best! Nederland klopte Italië en Frankrijk met weergaloos voetbal. De Azzurri en les Bleues werden afgedroogd.
(Foto: Jan Ronday, Diemen)


WK voetbal 2010
De wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika, 2010. In de finale werd Nederland door Spanje verslagen, de straat was er ziek van.
(Foto: Jan Ronday, Diemen)